Clutch Help!!! - TTORA Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 06-27-2008, 09:38 AM Thread Starter
Member
 
Turtle Green's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Loveland
Posts: 32
Clutch Help!!!

SO heres the deal, two days ago i went to hop in to my 89 and pressed the clutch pedal and heard a loud popping noise. After i started it i wouldnt go into gear no matter wut i did, so i checked the clutch master cylinder and slave cylinder and turns out they were both bad, so i replaced both of em and bled the air outta the system. Hopped back in the truck, fired her up and it still wouldnt go into gear so i looked under the dash and the return split in the middle it didnt break theres just a gap in the middle in one side. Does anyone think this could be a problem? Anyone know where i could get one? Or does anybody think theres a different problem?
Turtle Green is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 06-27-2008, 10:02 AM
Veteran Member
 
Join Date: May 2007
Location: Littleton
Posts: 2,200
Your clutch pedal bracket sounds broken. It's like $150 for the parts from the dealer.
thefatkid is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 06-27-2008, 10:09 AM Thread Starter
Member
 
Turtle Green's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Loveland
Posts: 32
so that would explain the movemnt under the dash then! Do you think i could go to the salvage yard to get one?
Turtle Green is offline  
post #4 of 9 (permalink) Old 06-27-2008, 11:42 AM Thread Starter
Member
 
Turtle Green's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Loveland
Posts: 32
so i put in the new bracket about 10 minutes ago and its still not working and when i start the truck in gear the idel is really low. its almost acting like the slave isnt pushing the fork all the way
Turtle Green is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 06-27-2008, 12:45 PM
Veteran Member
 
Join Date: May 2007
Location: Littleton
Posts: 2,200
Hum, that was fast, your an animal!

Did you adjust the pushrod after the repair?
thefatkid is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 06-27-2008, 12:48 PM
Veteran Member
 
Quick Draw's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bellvue, CO
Posts: 4,086
Yeah, that was fast....damn....

I would just die if that happened to me. I hate the sound of old parts that finally die in a big snap, crackle, pop. And with my luck, it would happen when I'm already late for work.
Quick Draw is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 06-27-2008, 02:10 PM
Veteran Member
 
mrdoug's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Loveland, CO
Posts: 7,735
HA! if you'd ever seen his truck you'd know it's nothing out of the ordinary

Good luck man, get that thing fixed for next weekend!

de·gen·er·ate

I'm outside your window watching you read this.
mrdoug is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 06-27-2008, 03:53 PM Thread Starter
Member
 
Turtle Green's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Loveland
Posts: 32
Ive got a hook up at the toyota dealer in ft collins so i was able to get em asap and plus i already had the lower part of the dash apart so it was cake!


Quote:
Originally Posted by mrdoug View Post
HA! if you'd ever seen his truck you'd know it's nothing out of the ordinary

Good luck man, get that thing fixed for next weekend!
Have you actually seen it driving around town yet? If so did ya see my saweet ninja turtle banner in the back window?
Turtle Green is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 06-28-2008, 01:16 AM
Veteran Member
 
Quick Draw's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bellvue, CO
Posts: 4,086
I think he might be talking about my truck... Haha..not sure.
Quick Draw is offline  
Reply
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TTORA Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Did a clutch job, now clutch engages too soon / low? SuaveGato Pickup/Early 4Runner Tech 10 06-19-2008 05:57 PM
need new clutch with under 10k on it???? gregers05 Tech 35 06-25-2007 09:36 AM
Problem with clutch/clutch pedal bpina4813 Pickup/Early 4Runner Tech 12 01-12-2007 11:18 PM
2.7 clutch kit wslytoy Parts/Electronics/Wheels/Tires 4 06-13-2006 07:55 PM
95.5-04 V-6 OEM Clutch 5keepers Parts/Electronics/Wheels/Tires 6 09-30-2005 04:54 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome