Body Squeaks - TTORA Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 04-26-2005, 10:51 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1
Body Squeaks

My stock 99 Tacoma 4 x 4 regular cab with 51,000 miles has an annoying squeak that appears to be coming from under the bed behind the passengers seat. Sounds like 3 canaries chirping......and only occurs under slight deceleration at speeds between 20 and 45. I would appreciate any imput that anyone might have. Thanks! Steve
StevenK is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 04-27-2005, 12:12 AM
Senior Member
 
spill_02's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: New Mexico
Posts: 318
my truck would do the exact same thing and still does once in a while, i have the slightest idea what it could be though so guess im in the same boat
spill_02 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 04-27-2005, 03:31 AM
Average member
 
Fishbone's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: PA
Posts: 1,898
Maybe a bad u-joint? Grease all your u-joints, see if it goes away.

PA President


D44 3 Link W/coilovers
Dual cases Triple shifters
37" MTR's 4.88's Locked F&R
Fishbone is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 04-27-2005, 08:08 AM
The Road Less Traveled
 
Lagarre's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Clearlake Norcal
Posts: 88
Quote:
Originally Posted by StevenK
My stock 99 Tacoma 4 x 4 regular cab with 51,000 miles has an annoying squeak that appears to be coming from under the bed behind the passengers seat. Sounds like 3 canaries chirping......and only occurs under slight deceleration at speeds between 20 and 45. I would appreciate any imput that anyone might have. Thanks! Steve
Like Fishbone said, grease all the U-joints also you may want to spray a little WD40 near the ends of the leafs where they rub each other. You may need to jack the truck up a little so you can spray in between the leafs.

2000, 4x4, 2.7, Kennesaw bumper, Warn 9000i winch, manual hubs, TRD rear, 265x75x16 BFG AT's.

Gary

Last edited by Lagarre; 04-27-2005 at 08:26 AM.
Lagarre is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 10-28-2005, 08:39 AM
Newbie
 
Join Date: Oct 2005
Location: Florence, AL
Posts: 5
I know this post was a long time ago, but I recently encountered the same prob. Mine only squeaks when you let of the gas and coast, as soon I hit the gas again, it goes away. U-joints probaly?

2001 Tacoma TRD 4x4 Xtracab w/Stepside
2006 Tacoma TRD 4x4 Doublecab in near future
BamaTRD is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 10-28-2005, 08:47 AM
River Rat
 
hawaiianbro's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Diamondhead, Ms
Posts: 2,849
Send a message via AIM to hawaiianbro
Quote:
Originally Posted by BamaTRD
I know this post was a long time ago, but I recently encountered the same prob. Mine only squeaks when you let of the gas and coast, as soon I hit the gas again, it goes away. U-joints probaly?
is this when you put it in neutral and coast? or you deaccelerating with the clutch engaged?

it could also be a bad center support carrier bearing.....i just replaced mine a month ago....squeaking never came back. and it only took about 30 mins to install.

05 Taco - SAC'd HPD44 - F.O.A. Coilovers - Armored and Locked.
99 Cummins - Workin towards 1,000lbs Torque
05 GSXR 750 - 20th Anniversary - My Coffin

I'm Brown And I will Rule The World One Day.
hawaiianbro is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TTORA Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome