loud fuel pump? - TTORA Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 04-21-2012, 06:10 PM Thread Starter
Senior Member
 
tinkertoy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: maine
Posts: 324
loud fuel pump?

i have a walbro pump that came with 7th injector kit.
pump has always been louder then stock, which i think is normal, slight high pitched hum.
noticed slight gas smell the other day then pump got louder, and from outside the truck you can hear the pump and also air hissing. seemed like too much pressure building up.
no fuel spraying anywhere or any noticeable problems.
blocked vent, or clogged fuel filter? over 100k on stock filter
gonna start there and work my way $$$
any help or ideas appreciated!

-Simon

2004 Tacoma sr5 v6, trd supercharger, urd 7th injector, 2.2 pully, jba headers, airaid .jr, fm, mtr's, saw's, bilstein's, aal's
and my dog tinker.
tinkertoy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 04-21-2012, 09:46 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: New Hampshire
Posts: 372
It could be the pump is coming loose from the high pressure rubber fuel hose inside the tank. The hissing may be fuel spraying out inside the tank.
MooseBit is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 04-21-2012, 10:42 PM
Senior Member
 
mosk22rte's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 472
Trust your ears and nose. I know a lot of folks have used Walbro pumps without any incident, but they fall into that category of "functional, but not all that great." They are a fairly cheap pump.

That said, the first step would be to make sure it's still installed correctly. A PITA to check, but less of a PITA than a fire.

2002 Tacoma DC V6 PreRunner (converted to 5 speed and 4x4, with some other stuff, too)
1986 turbo 4x4 pickup (my money pit)
-
Converting an early Taco from auto to manual?
My PDF of first gen. Tacoma ECU pinout comparisons will help!
mosk22rte is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 04-22-2012, 08:19 AM
Veteran Member
 
wrauj's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 552
After having my pump in for 3k miles or so it started whining really loud one day. Now I can always hear it. Its annoying but hasn't caused me any problems the 2 years its been whining.
wrauj is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 04-22-2012, 10:00 AM Thread Starter
Senior Member
 
tinkertoy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: maine
Posts: 324
guess ill pull the bed off and check pump out for safety.
might also call gadget and see what he has to say.
thanks for replies, keep em coming!

-Simon

2004 Tacoma sr5 v6, trd supercharger, urd 7th injector, 2.2 pully, jba headers, airaid .jr, fm, mtr's, saw's, bilstein's, aal's
and my dog tinker.
tinkertoy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TTORA Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuel sending unit with walbro fuel pump $40 shipped Brian Veal Parts/Electronics/Wheels/Tires 0 12-21-2010 11:20 PM
Water in Power Steering? Loud Pump Findley Early Tacoma Tech 4 12-08-2009 07:00 PM
loud whining (power steering pump?) krazyk2030 Newbie Tech 3 04-15-2009 09:16 PM
fuel pump miketaco11 Newbie Tech 2 04-09-2007 06:40 PM
Fuel Cell/fuel pump questions Tacoma747 Early Tacoma Tech 3 10-04-2006 12:08 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome