Truck wont start - TTORA Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 06-09-2011, 02:03 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Hawaii
Posts: 159
Truck wont start

I have a 2002 toyota tacoma 3.4L V-6 S/C 7th inj. and all the shit to go with it. Alright my truck will turn over and even start for about 2 seconds but dies even when I try to give it gas. I can hear the fuel pump whining in the back ground. I need to get this fixed. Any clue guys. Ill take any advice. Thanks
-Clint
dennic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 06-09-2011, 04:47 AM
Hawaii's Damage Control
 
me_tu05's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: hawaii
Posts: 1,026
Start simple, check the vacuum lines and make sure none are leaking. Kinda sounds like there is a huge air leak to me. If you can hear the fuel pump, you might want to find the test for it in the fsm and check its condition. a S/C can put a lot of wear on the stock components.

94 SC300 She boogies
86 4runner turbo diesel swap Now has a 1UZ
me_tu05 is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 06-09-2011, 06:06 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Hawaii
Posts: 159
Alright..update to my post. So my buddy towed me back home. It was only like a mile or so. But when we got to my house... the fucking truck started. So something is loose and the tow must have jared it back into place....now I have to find the fucking needle in a hay stack. Im going to start this weekend. I dont feel like I can trust my truck to start still. Thanks for the help and I will keep you guys posted. Thanks.
Clint
dennic is offline  
post #4 of 8 (permalink) Old 06-09-2011, 11:31 PM
Hawaii's Damage Control
 
me_tu05's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: hawaii
Posts: 1,026
Start with any modifications you have done to the engine and fuel system. Especially the wire harness.

94 SC300 She boogies
86 4runner turbo diesel swap Now has a 1UZ
me_tu05 is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 06-10-2011, 12:27 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Hawaii
Posts: 159
I replaced my clutch a while ago so the trany had to come out. Think it could be anything with that? Well also the whole S/C thing and all fuel mods. So I guess Ill be checking the whole truck from head to toe.
dennic is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 06-10-2011, 02:25 PM
Hawaii's Damage Control
 
me_tu05's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: hawaii
Posts: 1,026
Start with everything that was touched when you did the super charger.

94 SC300 She boogies
86 4runner turbo diesel swap Now has a 1UZ
me_tu05 is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 06-11-2011, 11:01 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Hawaii
Posts: 159
So I checked my engine light. I have a miss fire. Its not saying what cylinder just a 300 code. So Ill check the spark plugs maybe and can a bad coil pack cause this? If so how do I check if a coil is bad? Im also putting the stock intake back on as URD says the after market ones can cause you to run lean which I am.
dennic is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 06-12-2011, 05:31 PM
Veteran Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Kauai
Posts: 3,179
Did you try switching the coil packs between cylinders yet?

Do you have the TRD 7th injector or the URD one? I would think that the URD one could tune for the CAI and eliminate the lean condition. Are getting a lean code or are you reading the AFR from a gauge. The code could be a vacuum leak. And that might contribute to a starting problem.

2000 Tacoma
3.4 TRD
ICON C/O
Marlin Clutch
Wainiha is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the TTORA Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Truck wont start dennic Early Tacoma Tech 17 07-21-2011 04:51 PM
Truck Wont Start Burns85 Performance/Engine/Exhaust 4 09-08-2008 06:55 AM
truck wont start HillBilly_Young01 Tech 29 05-09-2008 12:00 PM
help truck wont start trent123 Early Tacoma Tech 3 04-17-2008 08:49 PM
Truck Wont Start Help! riseagainst88 Newbie Tech 11 04-08-2008 12:00 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome