Anyone else have 05 rear leaf spring squeak? - TTORA Forum
Toyota Territory Off-Roaders AssociationToyota Territory Off-Roaders Asso
ciationToyota Territory Off-Roaders Association
     


Go Back   TTORA Forum > Vehicle Specific Tech > Late Tacoma Tech
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read



Welcome to the TTORA Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

ATTENTION: In an on-going effort to keep this forum spam free, the Forum Admin approves every new account before giving any posting rights to new users. Accounts are normally approved within 24 hours. Sorry for any inconvenience, but verification of every new account is what will continue to keep this forum spam free.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-29-2006, 11:05 PM   #1
TACODOC
Rendezvous Conspiracy
 
TACODOC's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Temecula Valley
Posts: 1,340
Default Anyone else have 05 rear leaf spring squeak?

I have serious, 100 year old sounding rear leaves, mostly the driver side, loud as hell when getting in and out
I had the TSB done, 4 days total now of down time at the stealership with this bs.. The rep came out last time and they tried the "spray lube all over it and tell him we FIXED it" routine. Like I wouldnt crawl under and see wet springs. That worked for a week but of course that had already been tried in my driveway - freakin assclowns

Anyhow, I'm just wondering if any of youse has had probs with the rear springs? My old 69 Chevy 4x4 beat to death and rusted out never squeaked...

Deavers will fix it, but that's beside the point
__________________
Travel, Explore, Live: AMERICAN ADVENTURIST

Last edited by 05TACODOC; 01-29-2006 at 11:09 PM.
TACODOC is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-30-2006, 12:03 AM   #2
SilverStreak05
Senior Member
 
SilverStreak05's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: San Jose, CA
Posts: 326
Default

No squeaking on mine that I know of. I get some clacking when hitting the speed bumps at 30mph, but I figure that's normal.

I don't know what the TSB consists of, but I'd be willing to bet the noise has more to do with the bushings and/or the way they're connected to the frame as opposed to the springs themselves.
__________________
2005 D-Cab 4x4
DR CO's, DR Rear Resi shocks, Deaver 11 pack
285/75/16 Nitto Terra Grapplers
SilverStreak05 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 12:26 AM   #3
fast frank
Veteran Member
 
fast frank's Avatar
 
My Rig: 2001 Tacoma 4X4 Dcab
Join Date: Dec 2004
Location: Houston, Texas(Woodlands)
Posts: 2,851
Default

Squeak?

My badass new '05 toyota that's loaded with all the neat stuff and cost way too much money?

Squeak?

Hell yeah it squeaks.

I bet it's worse than Fred Sanford's truck.

Fast Frank
__________________
2001 Double Cab V6 Auto Tranny 4WD TRD Offroad.

Bone Stock and Loving Every Minute Of It.
fast frank is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 01:13 AM   #4
brock
Veteran Member
 
brock's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: southern CA
Posts: 3,578
Send a message via AIM to brock
Default

mine squeeks a bit... i dont mind, but im making an appt. this week to get a few things fixed...
brock is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 03:50 AM   #5
iaintdumb2
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bay Area, CA
Posts: 98
Default

Mine doesn't. Maybe you guys are just too fat

Megan
iaintdumb2 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 07:11 AM   #6
TacoMike82
Senior Member
 
TacoMike82's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Camp Taji, Iraq
Posts: 180
Default

Mine squeaks a little bit, most notable when getting in or out and when I jump up and down on the rear bumper for the hell of it. Not bad enough for me to ask the dealer about, but I'm planning on getting some Deaver's or Alcans in the near future.
__________________
2007 FJ Cruiser, 6 Speed, RoughCountry 3" Spacer, 17x9 DC-1, 33x12.5 MT Baja Claws, TRD CAI, Flowmaster 40 Series, URD ShortShifter

2009 Access Cab Taco, 4x4, 6 Speed, TRD Off Road, 3" ToyTec Spacer, Toy Tec AAL, 17x9 ATX Artillery, 285/70/17 Goodyear Duratracs, TRD CAI, Flowmaster 40 Series
TacoMike82 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 10:58 AM   #7
OR_05Taco
Senior Member
 
OR_05Taco's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Salem, OR
Posts: 388
Default

I haven't noticed any squeak on mine yet. 17K miles and all is good. Maybe it was only a certain run of the trucks that have the problem??
__________________
2005 Tacoma DC 4WD - TRD Sport
3" Revtek
285/75R16 siped MT/Rs
Custom sliders
AllPro front bumper
Warn XD9000 w/ Masterpull SuperLine
OR_05Taco is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 11:44 AM   #8
Raven
Newbie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 20
Default

Yes, I took it in for the "silencing pads"...didn't help. Have an appointment in 2 weeks. Mine is real bad, the wife can hear me coming down the street from a good distance away. It is very annoying and somewhat embarrassing.
__________________
05 Tacoma TRD Off-Road
Double Cab
Raven is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 02:20 PM   #9
brock
Veteran Member
 
brock's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: southern CA
Posts: 3,578
Send a message via AIM to brock
Default

Quote:
Originally Posted by iaintdumb2
Mine doesn't. Maybe you guys are just too fat

Megan
you make me sad in the pants.
brock is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2006, 02:42 PM   #10
05 taco access cab
Senior Member
 
05 taco access cab's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: charleston sc
Posts: 297
Default

mine sqeaked after the first time i put it in the mud. i washed the hell out of the leafs and it quit for about a month then started again after i installed the lift it stoped , i have an aal in the rear. haven't had any seaks since then. and after i wheel it i wash it real good underneath.
__________________
Just wheel it 05 superwhite trd access cab , tinted windows K&N air filter. 2.0 saw wheelers aal wheelers alloy"s 16x8 285/75/16 cooper stt. line-x"d rockers an flares http://photobucket.com/albums/e370/2005tacotoy/
05 taco access cab is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2006, 10:02 AM   #11
EndersTaco
Senior Member
 
EndersTaco's Avatar
 
My Rig: 11 Tacoma
Join Date: May 2005
Location: Hampton Roads VA
Posts: 214
Default

Since I did my Alcan AAL in the rear it isnt as bad as it was, but she still squeeks. I work for a dealership and had the shop foreman look at it and he said, that sucks man, you got a squeek. I can see where "stealership" came from!

Anyways, yeah, mine started squeekin about 8k miles on it. That was before she'd been wheeled. I only notice it on speed bumps or bad potholes thought. Now that I have the AAL, I'm not hitting the speed bumps at 25+ anymore though.
EndersTaco is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2006, 11:27 AM   #12
Major Woods
Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 44
Default

Mine squeeked when I first got it. I sprayed white lithium grease between the leafs, jack the axle up to allow the grease to really get inbetween the leafs.

That was a year ago (Dec 2004) and it's still silent to date.
Major Woods is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2006, 12:17 PM   #13
Marcopolo
Veteran Member
 
Marcopolo's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: League City, TX
Posts: 2,810
Send a message via MSN to Marcopolo
Default

Mine Squeeks also very annoying when I get in or out of the truck. I have aal in the rear so I don't know if it is factory problem or the aal.
__________________
I'll Buy That for A Dollar!

http://www.cardomain.com/ride/2045659
Marcopolo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
all-pro rear leaf 04RedLobster Suspension 29 01-16-2006 04:24 PM
Stubborn leaf spring nut/bolt dsopac Cheap Tricks 7 02-22-2005 10:44 PM
Just finished up my leaf spring mod SAStoy Early Tacoma Tech 20 02-12-2005 03:15 PM
Leaf spring ???? Scootn2nature Solid Axle Swap Tech 13 02-11-2005 12:36 PM
Spring rates of leaf springs mudferret Suspension 7 01-10-2005 01:29 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:37 PM.




Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.