Engine trouble code: P0450 Evap Pressure Sensor - TTORA Forum
Toyota Territory Off-Roaders AssociationToyota Territory Off-Roaders Asso
ciationToyota Territory Off-Roaders Association
     


Go Back   TTORA Forum > Vehicle Specific Tech > PreRunner Tech
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read



Welcome to the TTORA Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

ATTENTION: In an on-going effort to keep this forum spam free, the Forum Admin approves every new account before giving any posting rights to new users. Accounts are normally approved within 24 hours. Sorry for any inconvenience, but verification of every new account is what will continue to keep this forum spam free.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2006, 08:36 PM   #1
ochatesme
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Las Vegas, NV
Posts: 47
Default Engine trouble code: P0450 Evap Pressure Sensor

Well I've got a small issue here and was hoping I could get some insight. Lately, I've been getting a CEL that reads P0450, which is an Evap Pressure Sensor malfunction. Now, it is VERY intermittent, it usually takes one to three weeks before it starts to come back on after I pull the battery cable to reset the code. From searching, I found that it could possibly be a leak in the fuel lines, but if it was a leak wouldnt the CEL come on consistently? I'm assuming that the Evap Pressure Sensor is going bad, thus being the reason for the CEL coming on at intermittent stages. Before I go dish out $157 on a new Pressure sensor, does anyone else know what might cause this trouble code to be thrown out?
__________________
2000 TRD Tacoma Prerunner (SOLD 8/24/07)

2005 Double Cab TRD Tacoma Prerunner
ochatesme is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-02-2006, 10:06 PM   #2
SAR_Squid79
THAT guy.
 
SAR_Squid79's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: San Diego, CA
Posts: 5,488
Send a message via Yahoo to SAR_Squid79
Default

If you're not screwing your gas cap all the way on until it clicks, you can get that CEL code.
__________________
~Jamie
2000 Tacoma TRD 4WD PreRunner
Supercharged. Locked. Armored.


Mountain: She can crawl it.
Ass: She can haul it.


"Roads? Where we're going we don't need . . . roads."
~Dr. Emmett L. Brown

My Rig My Trailer 4xInnovations
SAR_Squid79 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2006, 10:08 PM   #3
ochatesme
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Las Vegas, NV
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by SAR_Squid79
If you're not screwing your gas cap all the way on until it clicks, you can get that CEL code.
Read about this one too, I make sure the gas cap clicks several times after I gas up. It still clicks even after the CEL comes on so i'm assuming, hopefully, that it's not the gas cap.
__________________
2000 TRD Tacoma Prerunner (SOLD 8/24/07)

2005 Double Cab TRD Tacoma Prerunner
ochatesme is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2006, 01:26 AM   #4
RaideRNatioN
SPEAK ENGLISH!
 
RaideRNatioN's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,034
Send a message via AIM to RaideRNatioN
Default

check all your vaccum lines off of the manifold?
__________________
100% AMERICAN

Keep working. Millions on welfare depend on you!
RaideRNatioN is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2006, 12:11 PM   #5
ochatesme
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Las Vegas, NV
Posts: 47
Default

Little update on this, I went ahead and ordered a new evap pressure sensor from www.toyotaworld.com seeing as how the dealer wanted about $190 for it. My CEL came on again two days ago and instead of clearing the code like I usually I decided to ride it out and see if it goes away on its on. Well, it went away last night while I was at blockbuster, anyone know why the CEL would have cleared itself? I'm sure it'll come back on within a week or so.
__________________
2000 TRD Tacoma Prerunner (SOLD 8/24/07)

2005 Double Cab TRD Tacoma Prerunner
ochatesme is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2006, 09:09 PM   #6
ochatesme
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Las Vegas, NV
Posts: 47
Default

Final update for this thread. My new Evap Pressure Sensor came in last week and I've gone through about 3 tanks of gas without a CEL light. Hope this solves my issue.
__________________
2000 TRD Tacoma Prerunner (SOLD 8/24/07)

2005 Double Cab TRD Tacoma Prerunner
ochatesme is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
p1300 check engine code sjvicker Performance/Engine/Exhaust 1 01-15-2006 05:10 PM
Check Engine error code? P0420 EVOM1 Performance/Engine/Exhaust 8 07-11-2005 11:26 AM
Check engine code TJGRCD Early Tacoma Tech 6 12-28-2004 08:43 PM
"fuel trim malfunction (bank 1)" trouble code BradleyD Performance/Engine/Exhaust 12 12-19-2004 09:33 AM
Exhaust Trouble Code P0420 and Cat-Back Conflict? Beave Performance/Engine/Exhaust 5 12-18-2004 03:19 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:11 PM.




Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.