TTORA Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
223 Posts
Discussion Starter #1
Having some problems with the front end of my truck squeaking on both sides.

Been to the dealer (a friend of mine) to look over it. He is blaming it on the Allpro UCA's, so no help there.

What I have done already :

Replaced lower ball joints.
Bought a can of TriFlow and flooded the uniballs.
Double checked all nuts and bolts are tight.
Greased zerk fittings

Tonite I started to take apart the front end for myself and see if I could find anything else.

After taking apart the uca I moved it around and it still moves up and down very smooth with no side to side play in it. So my guess is uca is good and uniball is still in great condition.

My process of elimination now is either
-my lower control arms (dealer said nothing wrong with them or the bushings inside of them)
-Sway bar bushings are squeaking
-Tre's are bad (doubt it alot)
-OME+Strut coilover shock is squeaking

I have added pictures to the link below to see if anyone can find anything out of place or look wrong that I'm not seeing. Any ideas of theories would be helpful!
http://s4.photobucket.com/albums/y109/bansheeyrider/TACOMA SQUEAK/

-Thank you
 

·
Registered
Joined
·
223 Posts
Discussion Starter #3
*should be fixed now*
 

·
Registered
Joined
·
223 Posts
Discussion Starter #5
Yep sure did. The squeak was coming from the top of the OME/Shock assembly. The center nut bushing was worn and the nut had backed off some allowing play.
Appreciate it tho!!
 

·
Registered
Joined
·
368 Posts
i love when it turns out to be something simple. :)
 

·
Registered
Joined
·
223 Posts
Discussion Starter #7
Yep the mind always skips the inexpensive small things and goes right to the worst usually most expensive:eek:
 
1 - 7 of 7 Posts
Top