TTORA Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
460 Posts
Discussion Starter #1
whenever i run over approx. 63 mph i get this wierd vibration that is rather annoying. whenever i continually increase speed it seems to not be as obvious. but im not sure what it is or what to do about it. my first guess was maybe a tire outa balance but i cant tell any unusual tread wear patterns. any help is appreciated.
RENEGADE76254
 

·
I LIVE FOR THIS
Joined
·
1,700 Posts
RENEGADE76254 said:
whenever i run over approx. 63 mph i get this wierd vibration that is rather annoying. whenever i continually increase speed it seems to not be as obvious. but im not sure what it is or what to do about it. my first guess was maybe a tire outa balance but i cant tell any unusual tread wear patterns. any help is appreciated.
RENEGADE76254
I had the same problem in my 2002 V6 with the stock bfg tires. Stupid me when i got my wheelers black alloys i swithced the white letters for the black letters which messed up the tread pattern, this was at 30K. Since then i got a vibration in the steering wheel when i was on the freeway. Two days ago i replaced my tires with some bridgestone dualer revos and the problem went away.
 

·
Premium Member
Joined
·
3,082 Posts
RENEGADE76254 said:
whenever i run over approx. 63 mph i get this wierd vibration that is rather annoying. whenever i continually increase speed it seems to not be as obvious. but im not sure what it is or what to do about it. my first guess was maybe a tire outa balance but i cant tell any unusual tread wear patterns. any help is appreciated.
RENEGADE76254
stock tacoma rims are LugCentric not the typical HubCentric. when you get a rotation, make sure they use a Haweka Adapter. that should help.
 

·
Registered
Joined
·
460 Posts
Discussion Starter #5
Haweka Adapter
what is that?? and i when the i bought the truck there were 2 brandnew and 2 totally worn michelin ltx m/s 30x9.50's on them so i just went and bought 2 more like that and put on the truck, there was alotta vibration bald tires and i had assumed that with the new tires the problem was corrected. but now i think one of the new tires i didnt put on is outa balance. is there anyway i can tell w/o takin it to the tires shop?
thanks
RENEGADE76254
 

·
Split it open-Eat it out!
Joined
·
659 Posts
check your front wheel bearings. One of mine had gone out and it was only after tire rotation/tire balance and alignment that I figured I needed to check something else. Now that I got new bearings up front my truck drives much better
 
1 - 8 of 8 Posts
Top